Close

1. division

Deltagende orkestre i 1. division (i alfabetisk orden):

Dania Brass Band

Dania Brass Band er et ambitiøst amatørorkester, der siden grundlæggelsen i 2010 har været en aktiv del af musiklivet i København. Dania deltager desuden i kulturelle events og konkurrencer over hele landet.
På trods af sin unge alder har Dania allerede flere pokaler på hylden. Orkestret spillede sig til en førsteplads ved DAO’s DM Brass i 2011, 2012 og 2016. Sidste år kunne Dania igen løfte pokalen for en sejr i 1. division, hvor principal Christian Bille Brøndum desuden vandt divisionens solistpris.
I år vandt Dania Svogerslev Musik Konkurrence (SMUK) – for femte gang i træk. Orkestret har ligeledes vundet flere priser ved Aalborg Musikkonkurrence (Aamuk).dover at være musikalsk dygtige og ambitiøse, er Dania Brass Band også kendt for at være et socialt orkester, hvor fællesskab og samvær vægtes højt.

Dania Brass Band dirigeres af Dennis Andersen. Dennis er diplomuddannet trompetist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Når han ikke svinger dirigentstokken i Dania, bruger han sin energi og entusiasme som Musikdirigent i Søværnets Tamburkorps.
Dennis har bl.a. dirigeret Concord Brass Band og Lyngby-Taarbæk Brass Band, og han bruges hyppigt som instruktør og dirigent i forskellige orkestre.

Selvvalgt stykke: Cap Hoorn

Vi skal ud på en rejse til Kap Horn – det sydligste punkt i Sydamerika. Et sted, der på én og samme tid er smuk og voldsomt. For her raser vinden, bjergene bryder op gennem skyerne og havene er så voldsomme, at de smadrer skibe til vrag.
Den hollandske søfarer Willem Cornelis Schoutern var i 1616 den første til at sejle rundt om Kap Horn, og han opkaldte stedet efter sit fødested Hoorn i Holland.
For at runde Kap Horn må man ind i farvandet mellem Kap Horn og Antarktis. Og da man sejlede her i sejlskibe, forliste flere hundrede skibe i forsøget på at runde Kap Horn. Stormvejr, stærke strømme og isbjerge gør det nemlig ekstremt risikabelt at sejle i farvandet.
I musikstykket Cap Hoorn møder vi alle de forskellige indtryk fra det smukke til det barske – fra syngende havfugle og regnvejr til vind og voldsomme bølger.

FDF Frederikshavn Brass Band

Danmarks nordligste FDF-orkester ligger i Frederikshavn. Gennem mere end 75 år har FDF Frederikshavn 1. kreds haft sit eget orkester – om end FDF-musikken i byen faktisk rækker endnu længere tilbage. Siden 1994 har orkesteret haft som mål at være i en stadig udvikling, og vi har arbejdet på at nå frem blandt de bedste brass bands i Danmark. Med oprykningen til 1. division i 2015 må det siges at være lykkedes. Derudover lægger vi i FRBB stor vægt på elevarbejde og talentudvikling, således vi opretholder vores egen ’musikalske fødekæde’ for fortsat at kunne have et orkester, som kan præstere på et højt niveau ved såvel koncerter som ved konkurrencer.  Følg os på Facebook og på www.frbb.dk

Orkesteret ledes til daglig af dirigent Anders Larsen. Anders har dirigeret FDF Frederikshavns Brass Band fast siden medio 2016. Han er cand.scient i Fysik og Datalogi og underviser til dagligt i naturvidenskab på HTX. Han har modtaget undervisning i direktion af blandt andre René Bjerregaard Nielsen, Nenia Zenana, Jørgen Fuglebæk samt Allan Withington.

Selvvalgt stykke: Music of a legacy af Steven Ponsford

Steven Ponsford er godt på vej til at indtage Salvation Armys messingmiljø med storm. Mange af hans værker er allerede nyklassikere såsom Turris Fortissima og Life Ablaze. Music of a legacy er Ponsfords bud på en hyldest til de store Salvation Army komponister. Der kan derved genkendes citater fra Condon, Heaton og ikke mindst Ball. Stykket er en sand fornøjelse for ægte fans af Salvation Armys repertoire og en værdig hyldest til de ypperste inden for mediet.

Frederiksberg Brass Band

Vi er et orkester som stræber efter at medlemmerne oplever glæden i at spille sammen med hinanden. Derfor er sammenholdet i orkestret rigtig godt og medlemmerne sætter pris på både at spille sammen og være sammen udenfor orkester prøverne. Men selvom at orkstret hovedvægt er på det sociale går dette bestemt ikke udover den musikalske udvikling og glæden ved at blive bedre. Orkestrets repetoire er bredt og til vores koncerter i løbet af året er programmet sat efter at det både skal være udfordrene og sjovt for medlemmerne, samtidig med at der også skal være noget som skaber publikumsglæde. Vi mener nemlig at kunne høre at vi selv bliver bedre når spilleglæden er i orkestret. Aldersspredningen på medlemmerne ligger imellem 18 – 65 år, hvor fra at vi roligt kan konstatere at der er plads til alle hos os.

Orkestret ledes af Henrik Næser Christiansen. Han begyndte omkring år 2010 at tage timer i direktion ved bl.a Peter Harbeck og Susanne Vibæk, samt dirigentkurser ved Peter Ettrup Larsen, Allan Withington og Jørgen Fuglebæk. Henrik dimitterede i 2015 fra Det Jyske Musikkonservatorium med en Bachelor i Almen Musikpædagogik med bl.a. Søren K. Hansen som underviser i Ensembleledelse. Henrik har dirigeret orkestre i de fleste egne af Danmark. Han har bl.a. været fast dirigent i Nordvestjysk Brass Band, Aarhus Brass Band, FDF Frederikshavn, Hjemmeværnsorkestre og adskillige andre amatørorkestre. For tiden er Henrik kandidatstuderende i Musikledelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Selvvalgt stykke: Darkwood af Dan Price

Værket er skrevet i anledning af Blackley Brass Bands 75 års jubilæum i 2012 og består af 3 satser. Blackley Village ligger i den nordlige del af Manchester.
1. sats ”The Boggart” omhandler et lokalt naturreservat som siges at være et hjemsted for en mystisk spiritual Boggart.
2. sats ”House on the Hill” omhandler St. Andrews Church som ligger i den høje del af Blackley og ofte bliver refereret til dette navn, med udsigt ud over landsbyen og dalen mod Machester centrum.
3. sats ”Blackley Village” bliver vi taget tilbage Blackleys historiske udvikling fra Middelalderen, som en lille boligby, og frem til nutiden og dens betydning som en industriel del af byen.

Hinnerup Garden

Hinnerup Garden er en blandet garde med piger og drenge i alle aldre. Musikalsk udvikling, det gode sammenhold og de mange spændende oplevelser er noget af det, der er i højsædet hos garden.
Hinnerup Garden blev stiftet i 1983, og der er sket meget siden garden dengang startede ud som et spejderorkester. Garden består i dag af cirka 60 aktive medlemmer fra 8 år og opefter, der er fordelt i grundskole, juniorband, trommekorps og brass band.
Vi lægger stor vægt på vores elevarbejde – og er derfor meget stolte over at 5 medlemmer stiller op til DM for første gang. Den yngste er kun 11 år.
I løbet af de senere år har garden været i en rivende udvikling, og således har garden opnået fine placeringer ved både DM for Garder, SilkeBlæs og DAO’s DM for Brass.

Hinnerup Garden dirigeres af Anne Mette Hansen, som er uddannet trompetist fra Det Jydske Musikkonservatorium. Anne Mette spiller til daglig i Prinsens Musikkorps, hvor flugelhornet er det foretrukne instrument. Anne Mette kommer oprindelig fra Thisted og har beskæftiget sig med brass band i mange år. Hun er medstifter af Nordvestjysk Brass Band, er særdeles aktivt medlem af DAOs bestyrelse og ved sidste års AMUK modtog hun Herbert Møller-prisen, en pris der gives til personer som har gjort noget ganske særligt for dansk brass band. Hun har i de 8 år hun har haft Hinnerup Garden ført dem igennem en rivende proces fra et middelmådigt orkester til i dag at være et af de bands man regner med.

Selvvalgt stykke: Flashback af Jan de Haan

Et Flashback er et interessant psykologisk fænomen: En tilsyneladende tilfældig ting kan bringe glemte minder tilbage fra det ubevidste sind. Komponisten, Jan de Haan, gennemgik en lignende oplevelse før han skrev dette stykke musik. Han blev bedt om at skrive et stykke til National Youth Fanfare Band i Holland, som han havde hørt for en del år tilbage. Det satte tankerne i gang, og han huskede hvornår det var han havde hørt dem og pludselig huskede han også Deep Harmony, som dengang ofte var programsat ved brass band koncerter. Han brugte sin egen flashback-oplevelse som inspiration til at flette en gammel engelsk hymne ind i sin nye komposition som et musikalsk tilbageblik (flashback). Den helt rigtige ide på det rigtige tidspunkt, som dette stykke beviser.

Skanderborg Brass Band

Skanderborg Brass Band er et orkester bestående af engagerede amatørmusikere i alle aldre. Med hver vores forskellige hverdag har vi det tilfælles, at tirsdag aften er banddag.
Orkesteret har øvelokale på Stilling skole, hvor der hver uge er plads til både musik og fællesskab. Det har der været de sidste 35 år, hvor bandet har eksisteret.
Brass Bandet spiller et bredt udvalg af genrer til diverse arrangementer; udover deltagelse i forskellige stævner og konkurrencer, spiller bandet koncerter i kirker, på torve, i koncertsale og mange andre steder.
Repetoiret er skiftende med blandt andet pop, koraler, marcher, soliststykker og jazzmusik.

Vores dirigent er Huw Thomas. Han er født i Wales og har studeret ved Birmingham Conservatoire. Efter mange år som professionel musiker har han så for alvor dirigent-jobbet op. Han har arbejdet med nogle af de mest kendte brass bands i Europa. Nu har han så valgt at bosætte sig i Danmark, hvor han udover at dirigere stadig regelmæssigt tager turen retur til UK for at dirigere The Film Orchestra i London

Selvvalgt stykke: London Overture af Philip Sparke

London Overture er skrevet af Philip Sparke i 1984. I dette stykke tager den velkendte brass-komponist os med til sin hjemby, London. Stykket åbnes med en fanfare som et symbol på storhed og pragt, og musikken tager os derefter gennem London. Gennem stykket føres vi ind i en by med masser af liv. Vi hører kirkeklokker, der ringer dagen ind, inden skiftende kadencer og værkets allegro-del præsenteres, og et fuldt byliv udspilles gennem løbene i musikken.
Med skiftende taktarter, kan man forestille sig det hektiske London, men Sparke holder samtidig stemningen positiv gennem både hurtige løb og det efterfølgende mere rolige, melodiske stykke. Kontrasterne i musikken, som skabes af tempo-, styrke- og taktskift skildrer, hvordan London, som så mange andre storbyer, har masser af små områder, der alle har noget nyt og spændende at byde på.