Close

3. division

Deltagende orkestre i 3. division (i alfabetisk rækkefølge):

Brass Band Da Capo

Brass Band Da Capo med base i Hammel har mere end et halvt århundrede på bagen, og det gælder i øvrigt også flertallet af musikerne. Med andre ord er vi mange seniorer, men heldigvis kommer der jævnligt nye og yngre kræfter til. Både musikken og fællesskabet er vigtigt. Publikum kender os bl.a. fra indendørs og udendørs koncerter, kirkekoncerter, Blæseorkestrenes Dag og de senere år også DM, som er med til at holde os skarpe.

Lars Peder B. Sørensen (f. 1987) er uddannet fra konservatoriet på basun med ensembleledelse som ekstra hovedfag. I dag arbejder LP som freelancemusiker, dirigent og underviser.
Siden 2015 har han dirigeret Nordvestjysk Brass Band. Derudover dirigerer han pt. Aalborg Brass Band, Brass Band Da Capo og er instruktør i Aalborg Garden.

Selvvalgt værk: Anglian Dances af Alan Fernie

Anglian Dances blev skrevet af Alan Fernie i 1999 på bestilling af The East Anglian Brass Band Association til deres årlige forårsfestival.
Værket er bygget op af 5 korte danse som hver især repræsenterer små scener fra livet i en fiktiv engelsk landsby i East Anglia. Om disse scener har komponisten udtalt: ”De står alle sammen fuldstændigt klart i mit sind, men jeg foretrækker at både publikum og musikerne danner sig deres egne billeder”. Så derfor er der ikke, som i andre værker, titel til hver enkelt dans.
Vi håber ligesom komponisten, at publikum bliver inspireret til at forestille sig deres egne små scener fra landsbyen, som vi er blevet det.

Greve Pigegarde

Greve Pigegarde dirigeres af Mathias Snejbjerg.

Sejs Blæserne

Sejs Blæserne er et dansk ungdoms- brass band med hjemsted i den midtjyske by Sejs i Silkeborg Kommune.
Sejs Blæserne har base på Sejs Skole, og er tillige overbygningsorkester for skolens juniororkester og skolens elevorkester.
Orkestret er et ungdoms-brassband, hvor musikken og det sociale samvær prioriteres højt, og orkesteret består af ca. 30 medlemmer, hvoraf hovedparten er nuværende eller tidligere elever fra Sejs Skole.
Orkestret spiller hvert år et stort antal koncerter og medvirker ved mange forskelligartede arrangementer. Sejs Blæserne deltager i koncertstævner og konkurrencer for brass band, og desuden indgår samarbejde med lokale kor og orkestre ofte i orkestrets aktiviteter. Hvert år medvirker Sejs Blæserne endvidere ved en række velbesøgte nytårskoncerter i Jysk Musik- & Teaterhus, hvor Sejs Blæserne og et ungdoms-symfoniorkester tilsammen udgør et stort og festligt nytårsorkester.
Udlandet har også været mål for orkestrets musikalske udfoldelser, og gennem årene har orkestret besøgt en lang række europæiske lande. I sommeren 2017 aflagde orkestret et musikalsk besøg i Stockholm, og der arbejdes i øjeblikket på en tur til Kina i sommeren 2019.
Sejs Blæserne har siden 1990 arrangeret koncertkonkurrencen SilkeBlæs

Sejs Blæserne blev stiftet i 1981 af Jan Nørgaard, og han har gennem alle årene har fungeret som orkesterets dirigent.

Selvvalgt stykke: The Three Towers af Marc Jeanbourquin

The Three Towers er en suite, der beskriver tre historiske monumenter i byen Fribourg, Schweiz.
1. sats beskriver ”The ”Dürrenbühl” Tower” og består af to dele: en flot fanfare og et lyrisk tema.
2.-satsen beskriver ”The Cat’s Tower” med en smuk koral.
3. sats, ”The Red Tower”, karakteriseres med festlig og livlig musik.

Sønderborg Garden

Sønderborg Garden består af et trommekorps med 19 medlemmer og et orkester (Brass Band) med 25 medlemmer – ialt 44 unge musikere. Alle piger og drenge er i alderen fra 10 til 21 år.
Gardens friske uniformer er i rød/hvid marine-look. Tambourkorpset er helt i hvidt med rød matroskrave og røde sko. Orkesteret har hvide benklæder og rød busseronne, rød matroshue og røde sko.
Garden kan optræde med March, Koncert og Tattoo. Repertoiret dækker alt lige fra velkendte marchmelodier, over populære melodier, til mere avancerede brassband værker.

Hver onsdag aften igennem de sidste 10 år har Sønderborg Gardens Brass band haft fornøjelsen af deres ”Far ”Jeppe Solløs Rasmussen.
Jeppe er uddannet hornist på Det Jyske Musikkonservatorium. Yderligere studier hos James Thatcher, Los Angeles, og Gail Williams, Chicago. Debut fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus efteråret 2007.
Jeppe er ansat som hornist ved ved Sønderjyllands Symfoniorkester.

Selvvalgt stykke: ‘Voices of Youth’ af Edward Gregson

Suiten ‘Voices of Youth’ er et af Edward Gregsons tidligere værker for brassband, skrevet da han stadig var studerende på Royal Academy of Music i London. Det markerede starten på en række værker, alle udgivet hos forlaget R. Smith –  et samarbejde der var med til at skabe Gregsons navn som komponist. ‘Voices of Youth’ blev bestilt af The National Youth Brass Band of Great Britain, og blev uropført under ledelse af Geoffrey Brand.
Værket har tre satser: ‘Nobility of Youth’, ‘Sadness and Tenderness’ og ‘Gaiety’.
I ‘Nobility of Youth’ vises en levende sonoritet, elsket af Salvation Army Band-komponister som blandt andre Eric Ball og, i særdeleshed, Ray Steadman Allen, hvis musik Edward Gregson beundrede. Melodierne hér og også i den langsomme sats trækker tråde tilbage til både Gustav Holst og Vaughan Williams. Sidstesatsen ‘Gaiety’ er formentlig den mest sammensatte af de tre, begyndende i den harmoniske verden fra Gilbert Vinter – hvis indflydelse Gregson allerede anerkendte på dette tidspunkt. Og sluttende i en vals som selv Percy Grainger ville have været stolt af.