Close

Elitedivision

Deltagende orkestre i Elitedivisionen (i alfabetisk rækkefølge):

Christianshavn Brass Band

Christianshavn Brass Band er et relativt nyt navn til et af Danmarks ældste Brass Bands. Vi fejrer faktisk i år blot seks års fødselsdag under navnet Christianshavn Brass Band, så vi er et godt eksempel på en vellykket kombination af tradition og fornyelse. Dette afspejler sig ikke kun i navnet, men også i at vi formår på samme tid at (s)trutte af vitalitet og have rødderne solidt plantet i Brass Band-traditionen.
Vores erklærede mål er at være et af Danmarks bedste Brass Bands, og derfor søger vi konstant at blive bedre. Opskriften er en cocktail bestående af ungdommeligt hovmod, moden erfaring, tradition og fornyelse (blandingsforholdet er hemmeligt). Den samlende kraft er en entusiasme forankret i glæden ved den gode musik og at formidle denne glæde til publikum. Det kan høres! Lyt! Lyt til Christianshavn Brass Band, og du vil straks fornemme glæden ved den gode melodi, glæden ved den gode klang og glæden ved at spille sammen.
Læs mere på www.chbb.dk

Dirigent: Stig Mærsk,
Band trainer: Henrik Lützen

Stig Mærsk er uddannet trompetist. Efter en del år som kornetspiller i diverse danske bands, flyttede han i 2012 med sin familie til England, hvor han nu dirigerer brass bands og underviser i kornet på St. John University i York. Siden 2016 har han været Musical Director for East Yorkshire Motor Services Band.

 

 

 

 

 

 

 

Concord Brass Band

Concord Brass Band samler både dygtige fritidsmusikere, konservatoriestuderende og professionelle. Vi har de seneste årtier formået at gøre os gældende som et orkester med et meget højt musikalsk niveau. ”Concord” betyder samarbejde og glæde – to ord som er kendetegnende for Concord Brass Band. Og i Concord er der et godt, sammentømret fællesskab – ikke mindst til det årlige DM for brassbands.
Udover at deltage i konkurrencer, har vi i mange år været med til at præge dansk musikliv og spiller både popmusik, klassisk musik og originale værker for brassband. Senest har vi deltaget ved EM i Utrecht.
Concord Brass Band ser frem til at deltage i DM og vi glæder os til at lytte til og finde inspiration hos de andre deltagende Bands.
Se mere på: www.concordbrassband.com og https://www.facebook.com/concordbrassband/

Concord Brass Band har i forsommeren og efteråret modtaget kyndig, musikalsk instruktion fra band trainer Christian Schmiedeskamp og Musical Director Jesper Juul.
Jesper Juul Windahl er født 1973, uddannet som basunist ved Det Jyske Musikkonservatorium, og med studier i Paris, Chicago og London samt DKDM, hvorfra han debuterede i 1998. Som 23-årig blev han 1. solobasunist i DR Symfoniorkestret, og har været aktiv i bl.a. Den Danske Basunkvartet og Danish Brass Quintet.

 

 

 

 

 

 

Lyngby-Taarbæk Brass Band

Lyngby-Taarbæk Brass Band (LTBB) blev etableret i 1989. I det daglige er LTBB overbygningsorkester i Lyngby-Taarbæk Kommune.
LTBB søger spilleglæde på et højt musikalsk niveau, og har siden 90erne været at finde blandt toppen af danske elite brass bands. Siden 1993 har bandet vundet talrige Danmarksmesterskaber, og har repræsenteret Danmark ved 14 Europamesterskaber for brass bands, senest ved EM 2016 i Lille, Frankrig. Bedste resultat er en flot 5. plads ved EM 2004 i Glasgow.


På dirigentpodiet står Glenn Van Looy der, sammen med LTBB’s daglige dirigent Michael Thomsen, har forberedt LTBB til DM Brass 2018. Følg Lyngby-Taarbæk Brass Bands på www.facebook.com/ltbb.dk og www.ltbb.dk

 

 

 

 

 

 

Nordvestjysk Brass Band

Nordvestjysk Brass Band, der hører til i Aalborg, består af ca. 30 musikere. Medlemmerne med stor alders adspredelse kommer fra alle egne af Nordjylland – fra Frederikshavn i nord, Løgstør i vest og Hadsund i syd.
NVBB blev stiftet i 1987 i Thisted af organist og korleder Preben Nørgaard Christensen. Orkestret flyttede i 1997 til Aalborg for at sikre muligheden for at tiltrække musikere med et højt musikalsk niveau. NVBB har opnået en række meget flotte resultater. Orkesteret har blandt andet vundet Silkeblæs og Grenland International Brass Festival samt opnået fine resultater ved DM.
Til daglig bliver NVBB dirigeret af Lars Peder Sørensen. Ved DM 2018 er det Niels-Ole Bo Johansen, der står foran bandet og svinger dirigentstokken.

Læs mere på NVBB.dk  og følg orkesteret på facebook og instagram

Niels-Ole Bo Johansen har været ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium siden 1989 først som timelærer – i 1995 blev han udnævnt til docent og siden 2000 blev han professor i basun og kammermusik – med ansvar for orkesterskolen.

 

 

 

 

 

 

 

Silkeborg Blæserne

Silkeborg Blæserne er et brass band efter engelsk forbillede og blev dannet tilbage i 1963. Bandets visioner er at fungere som et ensemble på semi-professionelt niveau, at være en fast del af Silkeborgs kulturmiljø samt at kunne mestre både det jazzede og den klassiske musik.
Orkestret har det som mål at at samarbejde med forskellige kulturinstitutioner og på den måde inspirere unge og talentfulde musikere i hele region Midtjylland.

 

 

 

Silkeborg Blæserne dirigeres af Huw Thomas. Huw er en professionel dirigent, der arbejder med alle slags ensembler. Hans formative år startede i 1992, da han blev tildelt en plads i the National Youth Orchestra i Wales. Huw har arbejdet med nogle af de bedste bands i Storbritannien, herunder Brighouse and Rastrick og var Musical Director i Leyland Band, før han flyttede til Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

Århus Brass Band

Århus Brass Band består af omtrent 32 musikere – amatører såvel som professionelle – som blandt andet, men dog i særlig grad, har spilleglæden til fælles. Århus Brass Band er et band fyldt med energi, drive, engagement og fælles mål om højt musikalsk niveau.
Vi har det seneste år deltaget i mange spændende arrangementer, hvoraf det bl.a. kan nævnes, at vi spillede en skøn julekoncert i Todbjerg Kirke; deltog i Silkeblæs med
musical-tema; marcherede i optoget til Aarhus Pride; spillede for hundredevis af glade publikummer til en torvekoncert i Aarhus C; igen agerede husorkester til Sønderborg
Ringridning; var en væsentlig del af Folkefesten ved VM i Sejlads med 2 velbesøgte koncerter; og ikke mindst spillede ved en prisuddeling til årets Kulturmøde på Mors. Vi har
haft travlt og glæder os til at se, hvad det kommende år bringer.
Følg med i det og meget andet på www.aarhusbrassband.dk

Vores dirigent er Michael Aaberg Thomsen, som i forløbet har samarbejdet tæt med bandtrainer Mads Naomi. Michael er uddannet basunsolist fra Det Kongelige Musikkonservatorium og er ansat i Den Kongelige Livgarde. Han er ”opvokset” i Horsens Garden og har sidenhen været en del af Lyngby-Taarbæk Brass Band i mange år.