Close

Koncertdivisionen

Aros Blæserne

Orkestret er ret ungt, da det blev dannet 1. januar 2017.
Men medlemmerne er garvede musikere, der tidligere har spillet i Århus Blæserne, et af de ældste Brass Bands i Aarhus og har holdt 60 års jubilæum og Hjorthøj Egå Blæserne, som havde eksisteret i mere end 45 år.
For at sikre overlevelse, som et fuldt Brass Band, blev de 2 orkestre nedlagt og ud fra de 2 orkestre blev et nyt dannet, som nu hedder Aros Blæserne Brass Band.
Orkestret ledes af Bjørn ”Bønne” Christensen, som også dirigerede HEB (Hjortshøj Egå Blæserne) tilbage i 1968 og var afløser lejlighedsvis for Århus Blæserne. Han startede sin musikalske karriere i DUI, med korte bukser og senere i 1968 musikstuderende og blev uddannet til musikpædagog, dirigent og skuespiller og spillede med det kendte Harmoniorkester Kærne og senere i Østjysk Musikforsyning og meget mere.

Aros Blæserne spiller dette program:
  • I DANMARK ER JEG FØDT. Ikke Rungs melodi fra 1850, ejheller Schierbeks fra 1920, men Sebastians, som han skrev til Musicalen H.C. ANDERSEN i 1995.
  • MacArthur Park. Skrevet af Jimmy Webb, manden der også skrev Up,up and away og By the time I get to Phoenix. MacArthur Park skrev han i 70erne. Ingen pladeselskaber ville tage den, fordi den var for lang, 7 minutter tager den,og det dur ikke med en hitsong. Heldigvis tog et lille pladeselskab mod til sig, og den blev et kæmpehit. Den lå på andenpladsen på de amerikanske hitlister i et kvartal. Alle har siden indsunget den, Frank Sinatra, Tony Bennett, Sammy Davis osv. You name it.
  • Ross Roy. Skrevet af den hollandske komponist Jacob de Haan. Dette koncertstykke blev bestilt af St Peters Wind Symphony i Brisbane, Australien. I følge de Haan skildrer stykket de år, man går i skole, hvor ens personlighed bliver formet. Uropførelsen fandt sted i Brisbane i 1997.